Решението за такса смет в Свищов предизвика правен абсурд

Публикувано на чт, 17 Ян. 2019
166 четения

Решението на Общинския съвет в Свищов от 21 декември 2016 г. във връзка с увеличаването на таксата за битови отпадъци е едновременно законосъобразно и незаконосъобразно. До този правен абсурд се стигна след като на сайта на Върховния административен съд в понеделник излезе съдебно решение, с което окончателно се отхвърля жалбата на бившия депутат и лидер на ГЕРБ в Свищов Георги Марков. Това означава, че в сила остава решението на първата инстанция по делото – Административния съд във Велико Търново. Магистратите в старата столица потвърдиха законосъобразността на решението на Общинския съвет в дунавския град.
Абсурдът идва от факта, че в средата на декември м.г. същият административен акт на местния парламент в Свищов беше обявен от Върховния административен съд за незаконосъобразен. Първото дело беше образувано по жалба на преподавателя от Стопанската академия Радослав Йорданов и бившия заместник- кмет на Общината Виктор Майсторов.
Така два състава от две различни отделения на Върховния административен съд постановиха два еднакви по сила и задължителност съдебни акта, които обявяват един и същ административен акт едновременно за законосъобразен и за незаконосъобразен.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново