Ремонтираха отоплителната инсталация на първото българско читалище

Публикувано на пн, 17 авг. 2020
106 четения

Община Свищов успешно реализира проект, в размер на 50 хиляди лева, за ремонт на отоплителната инсталация на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”. Средствата бяха осигурени от Националния доверителен екофонд по програма “Микропроекти за климата”, а усвоените средства бяха последните целеви средства, които НДЕФ предостави по програмата.
По проекта “Прилагане на мерки за енергийна ефективност в ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” беше подменена съществуващата отоплителна система, като старият нафтов котел бе заменен с модерен пелетен. Част от дейностите включиха подмяна на тръбната мрежа и доставка на нови отоплителни тела (конвектори). Очакваните резултати с прилагането на енергоспестяващите мерки са да се окаже положително въздействие както върху ефективността и разходите за отопление, така и върху опазването на околната среда чрез намаляване на вредните емисии.
С реализирането на проекта ръководството на Община Свищов следва своята политика, насочена към модернизиране на културната инфраструктура и подобряване материалната база на читалищата в цялата община, категоричен е градоначалникът на дунавския град Генчо Генчев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново