Предстои шестото издание на Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ в село Царевец

Публикувано на вт, 12 юли 2016
192 четения

От 4 до 7 август в село Царевец, община Свищов ще се проведе шестото издание на едно от най-мащабните фолклорни събития в България. За поредна година фестивалът ще събере повече от 5500 участници от цяла България и извън пределите и.

И тази година фестивалът се провежда под патронажа на Министерство на културата. Неизменни медийни партньори са Българска Национална телевизия (БНТ), Българско Национално радио (БНР), Агенция „Фокус” и „Фен Фолк ТВ”. „Фолклорен извор“ е фестивал с конкурсен характер, в който участниците се оценяват от професионално жури в състав: Председател Юлия Цанкова – фолклорист, автор и водещ в БНР;  Гуна Иванова – народна певица; д-р Силва Хачерян – държавен експерт в отдел „Регионални дейности“ на Министерство на културата; Даниел Спасов – народен певец, продуцент, автор и водещ в БНТ; Димитър Манов – хореограф и Генчо Генчев – председател на фестивала и кмет на община Свищов.

По традиция фестивалът предлага богата конкурсна програма и интересни гост-изпълнители, които радват публиката с вечерни концерти. Тази година специално участие във фестивала ще вземат Представителен фолклорен ансамбъл на Македония „Коле Неделковски”, Ансамбъл „IMEDI”-Грузия, Ансамбъл „Тракия” и Оркестър „Орфей”.

Организаторите на фестивала в лицето на Национално сдружение „Фолклорен извор“, Община Свищов и НЧ „Светлина – Царевец 1927“, канят всички жители и гости на общината да заповядат от 4 до 7 август, в летния театър на село Царевец. Очакват ни много музика, танци и пъстрота от цветове на хилядите участници, които ще украсят улиците на нашия град, в горещите августовски дни.

Може да се запознаете с краткия вариант на програмата по-долу и да очаквате още актуални новини около предстоящото шесто издание на „Фолклорен извор“.

 

ПРОГРАМА

 

4 август

10.00 ч. – Официално откриване;

11.00 ч. – Начало на конкурсната програма;

20.00 ч. – Концерт на Представителния фолклорен ансамбъл на Македония „Коле Неделковски“ и Ансамбъл “IMEDI”-Грузия.

 

5 август

09.00 ч. – Начало на конкурсната програма;

20.00 ч. – Концерт на Представителния фолклорен ансамбъл на Македония „Коле Неделковски“ и Ансамбъл “IMEDI”-Грузия.

 

6 август

09.00 ч. – Начало на конкурсната програма;

21.30 ч. – Концерт на Ансамбъл „Тракия“.

 

7 август

09.00 ч. – Начало на конкурсната програма;

20.00 ч. – Церемония по награждаване и закриване на фестивала;

21.00 ч. – Концерт на оркестър „ОРФЕЙ“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново