Посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Юриен ван дер Хорст посети Свищов

Публикувано на пт, 10 сеп. 2021
40 четения

Посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Юриен ван дер Хорст посети Свищов, където се срещна с кмета на града д-р Генчо Генчев. Посещението му в крайдунавския град бе по повод реализирането на съвместен проект между холандската страна и ОФК “Академик”, а срещата с кмета на Свищов бе част от предварително плануваната програма. На нея присъства и председателят на УС на Общинския футболен клуб Христо Цветанов, който сподели за полезната обмяна на опит между холандските и българските треньори по проекта и футболистите.
По време на едночасовата беседа бяха засегнати също въпроси за развитието на град Свищов и региона, както и темите за Дунавския индустриален парк, ползите от изграждането на трети мост над река Дунав, предпоставките за развитието на балнеотуризъм в общината, развитието на СА “Димитър А. Ценов”, както и на спорта в града и целенасочената подкрепа от страна на настоящото ръководство на клуба към подрастващите футболисти и ДЮШ на “Академик”.
В края на срещата Н.Пр. Юриен ван дер Хорст и кметът на града д-р Генчо Генчев си размениха подаръци, в знак на добра воля и ползотворните партньорски взаимоотношения между двете страни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново