Одобрена е безвъзмездна финансова помощ за осигуряване на топъл обяд в Община Свищов

Публикувано на вт, 6 Сеп. 2016
121 четения

Одобрено е заявлението за  осигуряване на топъл обяд в Община Свищов.  На 31 август кметът на Община Свищов бе уведомен от Агенцията за социално подпомагане, че одобрението е по Оперативна програма за храни и/или основно подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на нуждаещите се лица 2014-2020 г.,

Във връзка с това заявление предстои в най-скоро време да бъде сключен договор и от 1 януари 2017 г. 30 лица от конкретни  целеви групи в Община Свищов ще получават топъл обяд. Целевите групи са лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях – установено от Дирекция „Социално подпомагане”, както и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии и пенсии несвързани с трудова дейност.

С реализиране на проекта „Осигуряване на топъл обяд в Община Свищов” ще се създаде обществена трапезария, която ще бъде част от дейността на Домашен социален патронаж. Доставката на хранителни продукти, за осигуряване на топъл обяд, ще бъде в съответствие с изискванията на Националното законодателство и при спазване на принципите за публичност и прозрачност. Обществената трапезария ще гарантира предоставянето на разнообразно седмично меню, с което да се осигури балансирано хранене на целевите групи при спазване на изискванията за безопасност на храните, националните стандарти и норми за хранене. На лицата със затруднения в предвижването, Община Свищов ще осигури доставка по домовете им.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново