Обявиха началото на националния поетичен конкурс “Свищовски лозници”

Публикувано на ср, 22 юли 2020
45 четения

Община Свищов обяви началото на традиционния национален поетичен конкурс “Свищовски лозници”, носещ същото име като празниците на града, които тази година ще се проведат на 25, 26 и 27 септември.
В конкурса, който е анонимен, могат да участват автори от цялата страна. Всеки творец може да се включи с едно непубликувано досега стихотворение, изпратено в пет еднообразни екземпляра в печатен вид. Ръкописи не се приемат, а всяко стихотворение трябва да е придружено от малък плик с трите имена, адреса и телефон за връзка на своя автор.
Темата на конкурса е свободна, а крайният срок за прием на творбите е 11 септември. Резултатите ще бъдат обявени на 27 септември от 10,30 ч. в камерната зала при читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”. Отличените творби ще бъдат публикувани на интернет страницата на Община Свищов.
Наградите на конкурса ще бъдат: Награда за поезия “Николай Искъров” в размер на 300 лева, първа награда – 200 лева, втора награда – 150 лева, трета награда – 100 лева, и две поощрителни награди по 50 лева.
Предвид епидемичната ситуация в страната организаторите си запазват правото за промени. В случай на невъзможност да се проведе награждаването, те ще се свържат с отличените, а наградите ще им бъдат изпратени.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново