Община Свищов подаде първото проектно предложение за 2019 година

Публикувано на пт, 11 Ян. 2019
127 четения

Община Свищов подаде първото си проектно предложение към Министерство на труда и социалната политика по Проект „Красива България“. Той е за изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „Димитър Благоев“ в град Свищов“ и е на стойност 191 489 лв. Крайдунавската община ще участва в реализацията на проекта с 101 489 лв. или 53 % от цялата сума.
В СУ „Димитър Благоев“ се обучават 781 деца, разпределени в 36 паралелки, а за тях се грижат 103 човека педагогически и непедагогически персонал. Сградата е топлоизолирана, но съществуващата спортна площадка в двора на училището за игра е в лошо състояние. Поради напукани настилки, разрушени огради, амортизирани баскетболни кошове и спортни уреди, децата не могат пълноценно да спортуват, и заниманията им са ограничени. Площадката не отговаря на изискванията на Наредба 1 за условията и реда за устройството, и безопасността на площадките за игра, което я прави не функционална, и опасна.
Заложените дейности в проектното предложение предвиждат чрез маркировка и поставяне на нови вратички да се организира игрище за мини – футбол, подходящо и за хандбал. Ще бъде обособено и игрище за баскетбол с нови баскетболни стойки, и табла с рингове с мрежи, а в западната част се предвижда изграждане на комбинирано игрище за волейбол с нови стойки за мрежа от стоманени профили, и тенис на корт. Заложена е и подмяна на съществуващата настилка с акрилна спортна настилка с висока пластичност и устойчивост на износване, подходяща за интензивни тренировки и спортни дейности.
Спортната площадка ще бъде оградена с ограда от метална мрежа с PVC покритие на метални колове. Ще се изгради площадково осветление чрез монтаж на Led прожектори, като също така е предвидено и обособяване на триредови бетонови трибуни със седалки. Настоящото проектно предложение ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение и качеството на предлаганата образователна услуга. От нея ще се възползват също така и семействата на децата, споделяйки общи моменти в двора на учебното заведение.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново