Наградиха победителите в конкурсите на Община Свищов

Публикувано на пт, 30 Дек. 2022
286 четения

Днес бяха връчени наградите на победителите в конкурсите на Община Свищов за „Традиционна коледна картичка“, „Електронна коледна картичка“, „Празнична украса“, „Инициатива на 2022 година“ и „Послание към 2023 година“. Инициативите се радват на голям интерес, като броя на участниците този път е рекорден.

В надпреварата за традиционна коледна картичка на първо място се класираха: Школа „Арт” към Дом на културата „Димо Коларов“ в Попово, Михаела Илиева от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов и група „Звездички“в ДГ „Радост“ – Свищов. Втори се наредиха представителите на Център за социална рехабилитация и интеграция – Свищов, група „Детелини“ от ДГ „Чиполино“ – Свищов и Андрей Кирилов от ДГ „Васил Левски“ – Свищов. Трето място заслужиха Джан Йорданов от ДГ „Пламъче“ в Ямбол, група „Пчеличка“ от ДГ „Слънчо“ – Свищов и четвъртокласничката Цветомира Врайкова от СУ „Николай Катранов” – Свищов. Поощрителна награда получиха Невена Василева от с. Вардим и Илиян Янакиев и Димитър Димитров от Свищов.

В състезанието за най-хубава електронна коледна картичка първо място заслужиха  Пламена Димитрова от СУ „Димитър Благоев“ – Свищов и Мартин Милев от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Овча могила. Второ място заеха Йоана Станчева от Клуб „Информационни технологии“ към ЦПЛР-ОДК „Атанас Стоянов“ – Шумен и Рая Горанова от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. На трето място са Данай Цветанов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Морава и Ивелина Тодорова от СУ „Димитър Благоев“ – Свищов.

В съревнованието за празнична украса първи станаха момичетата и момчетата от Дневния център за деца с увреждания в Свищов и СУ „Димитър Благоев“ в същия град. Втори се наредиха ДГ „Васил Левски“, ДГ „Слънчо“ и ДГ „Васил Левски“ – изнесена група, Свищов. Трети се класираха ДГ „Чиполино“ от крайдунавския град и ДГ „Зорница” с. Ореш – изнесена група в с. Овча могила.

Наградата за инициатива на 2022 година взе СУ „Николай Катранов” – Свищов за Дарителската акция в помощ на пострадалите жители от наводненията в Каравелово.

В надпреварата за послание към 2023 г. първа стана Михаела Илиева от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов, втори е Калоян Крушевски от Павликени, а трети – представителите на Център за социална рехабилитация и интеграция в Свищов. Поощрителна награда заслужиха учениците от 4 „а” клас на СУ „Николай Катранов” в Свищов.

Предложения за участие в конкурсите постъпиха от цялата страна, като най-голям е броят на участниците от Свищовска община, следвани от Варна, Кърджали, Павликени, Бургас, София, Силистра, Дряново, Горна Ораховица, Търговище, Балчик, Плевен, Шумен, Велинград, Разград, Вълчидръм, Видин, Криводол, Стралджа, Нова Загора, Крън, Благоевград, Ямбол, Казанлък и много други. Най-многобройни са творбите в раздел „Традиционна коледна картичка“ – 414, където комисията определи 12 награди. Броят на участниците в категория „Електронна коледна картичка“ е 79, в категория „Празнична украса“ се състезаваха 45 предложения, 7 осъществени мероприятия участваха в надпреварата за приз „Инициатива на 2022 година“, а 15 са отправените Послания към 2023 година, информираха от Община Свищов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново