Математическото състезание „Виктор Маринов“

Публикувано на пн, 18 апр. 2016
418 четения

Математическото състезание „Виктор Маринов“ се провежда в памет на Виктор Николаев Маринов и всички деца, трагично загинали на 04.04.2004 г. в р. Лим – Сърбия/Черна гора. В него участват ученици от 7 клас.

От тази година състезанието е в календара на СБМ. Организатори са Съюз на математиците в България – секция Свищов с Председател Д-р Маргарита Шопова.

I. Формат на състезанието.
Математическото състезание е по формата на националното външно оценяване по математика за 7 клас и е с продължителност 150 минути.
II. Формат на теста.
Състезанието се състои от два модула:
Първият модул е с продължителност 60 минути. Съдържа 20 задачи. От тях 16 задачи са с избираем отговор с четири възможни отговора, от които само един е правилен. Останалите 4 задачи са с кратък свободен отговор. Максимален брой точки – 65.
Вторият модул е с продължителност 90 минути и съдържа 4 задачи. Две от тях са с кратък свободен отговор, а за другите две задачи се изисква пълно решение с обосновка. Максимален брой точки – 35.
Общ брой точки от двата модула – 100

Тази година в състезанието участват 43 седмокласници, от които 34 от СОУ „Димитър Благоев” и 9 от СОУ „Николай Катранов”.

Състезанието започна с конферентна връзка с майката Марияна Николаева и сестричката на Виктор –Жанет, които живеят в град Милфорд,/щат Масачузет/, САЩ. По скайпа те пожелаха успех на участниците, за които както всяка година и тази те предварително изпратиха сладкиши, сокове и награди за участниците.

Благодарим за хубавото състезание, и подаръците.

Успех на участниците.

Почивай в мир Вики и вие мили деца загинали в Лим!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново