Кметът на Свищов погледна града през детските очи

Публикувано на вт, 23 февр. 2021
48 четения

Кметът на Община Свищов Генчо Генчев посети СУ “Цветан Радославов”, за да проведе среща с учениците от 4 и 8 клас. Разговорите преминаха под мотото “Свищов през детските очи”. Децата с голямо вълнение посрещнаха госта и лекото им притеснение постепенно премина, когато усетиха приятелското отношение и съпричастността към техните проблеми и желания.
Генчев попита всеки четвъртокласник какво мисли за развитието на града, за своя квартал и улица. Учениците изразиха желанието си Свищов да се съхрани като културно-историческо място, каквото е било в годините на Възраждането. Те изказаха мнение, че кварталите, в които живеят, вече изглеждат по-приветливи и по-достъпни за игри и отдих. Младите хора помолиха градоначалника да съдейства за изграждането на спортна площадка за футбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса в двора на училището. С огромен ентусиазъм учениците приеха поканата на кмета да посетят сградата на Общината.
Осмокласниците от профил “Природни науки” обсъдиха с кмета възможностите за изучаване на медицински специалности, тяхното бъдеще в променящия се свят. Като активни млади хора те предложиха обновяване на спортните площадки на училището, изграждане на експериментални бази за природни науки, плувен басейн, места за отдих за малки и големи.
Учениците признаха, че обичат и се гордеят със своя град, че са готови да останат, за да работят за неговото благоденствие като зелен екологичен център.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново