Две нови кислородни палатки има вече педиатрията в Свищов

Публикувано на чт, 31 ян. 2019
97 четения

Детското отделение на свищовската болница вече разполага с двете нови кислородни палатки, които са изработени специално за нуждите в него. Закупуването им стана възможно благодарение на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, което организира Коледен благотворителен базар. Набраните средства от него бяха дарени на педиатрията в дунавския град.
В изработването на коледни изделия и украшения за базара се включиха децата от Работилница за таланти “Аз мога”, от танцовите формации и от класовете по музикални инструменти към Школата по изкуства. След оповестяване на каузата на базара в него се включиха със свои изделия и третокласниците Гергана Рашкова, Ася и Георги Кирилови от СУ “Николай Катранов”..
За около две седмици бяха събрани 922,50 лв. В първите дни на януари средствата бяха предоставени на свищовската болница за закупуване на медицинско оборудване за нуждите на детско отделение.
Следващият благотворителен базар, който подготвя ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, ще е с ръчно изработени мартенчики. Събраните от него средства ще бъдат предоставени на семейството на 7 годишния Михаил от Свищов, който страда от детска церебрална парализа.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново