Детски градини с електронни дневници от новата учебна година

Публикувано на ср, 1 сеп. 2021
147 четения

Детските градини в община Свищов започват да използват електронен дневник от предстоящата учебна 2021/2022 г. Новата придобивка разполага със собствена система за идентификация на всеки отделен потребител, както и нива на достъп (директор, учител, родител и др.), което ще улесни работещите в детските градини и родителите. През системата на електронните дневници ще могат да се следят месечната посещаемост, учебният график, ежедневното предлагано меню, здравният статус и информация за поведението на всяко дете. Така ще се осигури и бърз достъп до календара със събития в градината – празници и родителски срещи, посочват от отдел “Образование” на Община Свищов.
Въвеждането на електронните дневници става факт след одобреното кандидатстване на отдела към градската управа по национална програма “Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование” 2021 г. Нововъведението е разработено от доставчика “OneBook”, като е проведено и обучение на педагогическите специалисти и директорите на детските градини за работа с електронния дневник и системата е тествана за новата учебна година, посочват още от общината.
Оттам припомнят, че с решение на Общинския съвет за учебната 2021/2022 г. става задължително предучилищното обучение за 4-годишните деца на територията на община Свищов. Решението е в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование на МОН. Така децата ще бъдат включени по-продължително време в предучилищно образование, а задължителната детска градина ще помогне за преодоляване на обучителните затруднения чрез ранно интегриране на потребностите, ще предотврати натрупването на дефицити, а впоследствие и отпадането им от образователната система, казват още от Общината. Задължителната предучилищна подготовка на 4-годишните деца ще бъде финансирана по стандарт за дете в подготвителна група, а основният начин за обучение ще остане играта, поясняват те.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново