Британският посланик Н. Пр. д-р Роб Диксън посети Свищов

Публикувано на пт, 25 сеп. 2020
171 четения

Британският посланик Н. Пр. д-р Роб Диксън посети Свищов, където се срещна с кмета Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов. На срещата, която се проведе в Гербовата зала на Общината, бяха обсъдени добрите взаимоотношения между двете страни и техните граждани. Кметът Генчо Генчев сподели, че на територията на Общината живеят 84 британски граждани, които съжителстват добре с местните и се включват активно в културните събития, провеждани по различни поводи. Градоначалникът запозна Н. Пр. Роб Диксън с плановете за икономическо развитие на община Свищов и перспективите, които се откриват в сферата на индустрията, културния и балнео туризъм, като изтъкна стратегическите предимствата за бъдещите инвеститори и изрази надежда за общо сътрудничество.
Посланик Диксън също изрази задоволството си от добрите взаимоотношения между България и Великобритания и заяви, че част от работата му се изразява именно в това да създава партньорства, да осигурява инвестиции и работни места. Той допълни, че е изключително радостен от факта, че Международната награда на херцога на Единбург, която е и причината да бъде днес в Свищов, ще даде възможност на младите хора тук да изградят ценностната си система и да бъдат аквитни граждани на държавата.
Домакините и гостът имаха възможност да обсъдят и епидемичната ситуация с COVID-19, като обмениха информация за взетите мерки по време на пандемията и осъзнатата необходимост да се инвестира в здравната система на страните, за да може адекватно да се отговори на предизвикателствата, пред които всички са изправени.
В дух на добронамереност, в края на срещата Генчо Генчев поднесе на Н. Пр. д-р Роб Диксън картина, изобразяваща Алеко Константинов и неговата емблематична книга „Бай Ганьо“, на български и английски език.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново