8 отбора се включват в Детския футболен турнир под патронажа на Димитър Пенев

Публикувано на вт, 31 май 2016
176 четения

Осем отбора от Северна България ще се включат в Турнира за купата на кмета, който организира Община Свищов. Спортното събитие е под патронажа на легендарния треньор Димитър Пенев, който бъде на събитието в Свищов. Очаква се неговото присъствие да привлече на стадион „Академик” много малки и големи любители на футболната игра.

Откриването на турнира ще бъде в 10.30 часа на градския стадион. Състезанието ще се проведе в две възрастови групи, като игрището на стадион „Академик” ще бъде разделено на половина и едновременно ще се играят по два мача.

Първи на терена ще излязат футболистите от набор 2003/2004 година. Домакините от „Академик” ще се изправят срещу „Севлиево”, а „Етър” (Велико Търново) ще играе срещу „Янтра” (Габрово). Победителите от двете срещи ще излязат в спор за първото място, а загубилите ще разпределят 3-4 място в турнира.

По-късно ще се изиграят срещите и при футболистите от набор 2005/2006 година. „Изгрев” (Царевец) ще се бори за победа срещу „Янтра” (Полски Тръмбеш), а „Академик” (Свищов) ще играе срещу „Павликени”. По регламент и в тази възрастова група победителите от първите изиграни срещи ще влязат в спор за първото място на турнира, а загубилите ще разпределят останалите две места в класирането.

За първи път в Свищов се организира футболен турнир за деца от тази възрастова група. Идеята е на кмета Генчо Генчев, който не крие намерението си все повече деца от региона да се завърнат по спортните игрища. Именно заради това турнирът се организира на 1 юни – Денят на детето.

В момента в Детско-юношеската школа на „Академик” тренират близо 120 деца, с които работят лицензирани треньори. От ръководството на клуба подготвят цялостна програма за  развитието на Детско-юношеската школа, както и на мъжкия отбор.

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново