1,6 млн. лв. получава Община Свищов за ремонт на спортна зала “Септември”

Публикувано на чт, 18 февр. 2021
62 четения

1,6 млн. лв. отпуска Министерски съвет на Община Свищов за спешна реконструкция на спортна зала “Септември”. Решението бе гласувано на последното заседание на кабинета.
Конструктивното увреждане на единствената покрита спортна зала в града налага нейния авариен ремонт, който предвижда укрепване, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации.
Спортната зала “Септември” е построена през 1997 г. и оттогава не са извършвани ремонтни дейности за подобряването на състоянието на сградата. Поради опасност от самосрутване, в резултат на активизация на свлачищните процеси в района, през 2018 г. беше затворена, а всички спортно-масови дейности на закрито бяха преустановени.
Община Свищов има готов проект за осъществяване на ремонта и след осигурянавето на средствата строителните дейности ще започнат по най-бързия начин, посочва кметът Генчо Генчев. Амбициите на местната администрация са след обновяване на залата в нея да се провеждат национални и международни състезания.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново