В Сухиндол обявиха ново издание на конкурса “Яна Язова – Христо Смирненски”

Публикувано на чт, 2 сеп. 2021
266 четения

За втора поредна година Община Сухиндол обяви конкурс за поезия и проза “Яна Язова – Христо Смирненски”. Той беше създаден по идея на кмета инж. Пламен Чернев и утвърден от Общинския съвет. Първото издание през 2020 г. получи положителни отзиви и предизвика интереса на десетки творци от цялата страна. Конкурсът има за цел да насърчи млади и талантливи автори, а чрез него да бъде издигнат и престижът на Сухиндол като град, който пази и почита своята история, дух и културно наследство, посочват създателите на литературната надпревара.
В съревнованието за проза и поезия могат да се включат автори до 35-годишна възраст от цялата страна и чужбина, които все още нямат издадени книги. До участие се допускат произведения, ненаграждавани от други регионални и национални конкурси и непубликувани в сборници и други издания. Допустимият брой произведения за участие от един автор са по едно във всеки раздел, като Община Сухиндол си запазва правото да публикува в електронен и хартиен вариант номинираните в конкурса творби.
Наградният фонд за двата раздела е общо 600 лв., като победителите ще получат по 150 лв., класираните на второ място – по 100 лв., а тези на трето – по 50 лв.
В Раздел “Проза” авторите трябва да представят произведението си в размер до 20 страници формат А4. То трябва да е в WORD файл (.doc) с шрифт 12 пункта. В раздел “Поезия” младите поети трябва да подготвят стихотворението си в същия вид файл и големина на шрифта. Всички творби следва да се изпратят в електронен формат на имейл: konkurs_suhindol @abv.bg, за Общински конкурс “Яна Язова – Христо Смирненски” в срок до 30 ноември. Награждаването ще се осъществи през декември в Сухиндол, посочват организаторите.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново