Рени пее в Сухиндол в навечерието на 14 февруари

Публикувано на чт, 31 ян. 2019
893 четения

С богата програма Сухиндол ще отбележи 14 февруари – Деня на община Сухиндол, празник на лозарите и винопроизводителите. Проявите започват още на 10 февруари, неделя, когато от 12,00 ч. на централния площад в града ще има състезание за търкаляне на 225 литрови празни бурета. В понеделник, 11 февруари, от 14,30 ч. в НЧ “Трезвеност 1870” ще бъде открита експозицията “Спомени от една приказка”, която включва картини от националната изложба “Трифон Зарезан”. Същия ден вечерта ще има дегустация на домашни вина и ракии, наречена “Много поколения, една традиция във всяка капка”, а във вторник, 12 февруари, в града ще гостува Иван Звездев, който ще измайстори различни сухиндолски кулинарни изкушения. Във вторник ще има още едно значимо събитие, от 17.30 часа ще бъде представена книгата “Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Васил Левски” от писателя Николай Иванов.
Тържествено заседание на Общински съвет в Сухиндол по повод празника ще се състои на 13 февруари, сряда, от 15,00 ч. в Ритуалната зала на общинската администрация. Вечерта концерт в местното читалище ще изнесе фолк дивата Рени.
На 14 февруари от 9,00 ч. в храма “Св. св. Петър и Павел” ще бъде отслужена света литургия за благоденствието на община Сухиндол. Следва посрещане на гостите и събиране на участниците в шествието. След кратка официална част всички ще се отправят към източната част на града за зарязване на лозята в местността Димчански завой. Празникът ще завърши с хора на централния площад.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново