Публично обсъждане за изпълнението на Бюджет 2019 се проведе в Сухиндол

Публикувано на пт, 19 юни 2020
59 четения

Традиционното публично обсъждане за изпълнението на миналогодишния бюджет се проведе в Сухиндол. Събранието беше открито от председателя на местния парламент Борислав Вълев. В Ритуалната зала, освен граждани, присъстваха кметът инж. Пламен Чернев, зам.-кметът Петьо Русев, секретарят на Общината Маринела Пазвантова, директори на дирекции, общински съветници и служители от администрацията.

По време на обсъждането беше подчертано, че от заложените в бюджета приходи в размер на 4 162 087 лв. са изпълнени 4 043 757 лв. Това е 97,16 процента от предварително поставената рамка, за което ръководството на администрацията получи одобрението на всички присъстващи. От заложените разходи са изпълнени 3, 337 447 лв., което е 80, 19%.

По време на публичното обсъждане кметът инж. Пламен Чернев отговаря и на въпроси, свързани с благосъстоянието на община Сухиндол. Той призова гражданите да проявят отговорност, да пазят изграденото до момента и да полагат грижи за опазване на околната среда.

Инж. Чернев съобщи още, че предстои сформиране на инициативен комитет за отбелязване на 50 години от обявяването на Сухиндол за град.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново