Представиха филм и албум по случай 50 години от обявяването на Сухиндол за град

Публикувано на чт, 17 Дек. 2020
69 четения

30-минутен филм и албум по случай 50 години от обявяването на Сухиндол за град бяха представени в Ритуалната зала на Общината. Първите зрители на лентата бяха общинските съветници и граждани, а официалното излъчване ще се състои на 19-и декември, от 12.30 часа, по БНТ 2.
Филмът е изработен от Българската национална телевизия в Русе по поръчка на Община Сухиндол и включва разказ за историята на града, основния поминък, традициите и обичаите. За кадрите е използван и дрон, който показва природните богатства на общината и изяществото на местната архитектура.
Албумът носи името “Сухиндол през вековете” и включва снимки от основаването на населеното място до днешни дни. Той е изготвен под редакцията на почетния гражданин Ганчо Бакалов. Изданието е от 84 страници. Впечатляваща е съпоставката на снимки в миналото с тези от настоящето. Като всеки запазен във времето кадър има и опис.
Филмът и албумът бяха представени от председателя на Общинския съвет Борислав Вълев, който подчерта значимостта на предстоящия юбилей в Сухиндол. По време на представянето много от присъстващите си спомниха за градежа на различни сгради в града и за далечната 1970-а година, когато Сухиндол получава своето заслужено признание.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново