По проект за 150 000 евро в Сухиндол заседават гости от 9 европейски държави

Публикувано на ср, 19 сеп. 2018
438 четения

35 представители на девет европейски държави заседават в Сухиндол в рамките на проекта “TUPS4EU”, финансиран по програма “Европа за гражданите”. Това е шестата финална среща на страните участнички в инициативата, която трябва да приключи до края на 2018 г.
Сухиндол е единствената община в България, която спечели финансиране от 150 000 евро по “TUPS4EU” на мярка “Мрежи от градове” от европейската програма. Проектът започна м.г., като включва побратимени градове от деветте държави, които да си партнират чрез насърчаване на възможностите за обществен и културен обмен, а също местни инициативи, кампании за популяризиране на бизнеса и доброволчеството, разказа кметът на Сухиндол Пламен Чернев. Освен това по проекта се обучават 22 младежи за работа с техни връстници и създаване на платформа за дебати и участие за вземане на решения на европейско ниво.
По програмата “Европа за гражданите” установихме и връзка с френския град Маросан и италианския Тауризано, които също като нас се славят с лозаро-винарския бизнес, припомни Чернев. Техни делегации вече са гостували тази година на традиционния за Сухиндол празник Трифон Зарезан. Гостите са били запознати с успехите на кооперативното движение у нас, а така също и с производството на грозде и вино.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново