Община Сухиндол участва в поредна онлайн среща по международен проект за интеграция

Публикувано на пт, 25 сеп. 2020
147 четения

Община Сухиндол взе участие в поредна онлайн среща по международния проект EU-IN „Европейско включване чрез междукултурен диалог“, където е водещ партньор заедно с „Fattoria Pugliese Diffusa Associazione Culturale“ от италианска страна.

Това е втората онлайн среща на партньорите след обявяването на световната пандемия от COVID-19. Страните по проекта взеха решение, при благоприятни условия, още в началото на следващата година да бъдат възстановени срещите в различните страни, като по график това трябва да се случи в Букурещ. Дотогава всички ще изпратят своите добри практики, които искат да споделят.

Проектът беше открит в началото на март в Италия от инж. Пламен Чернев. Последната среща трябва да се състои в Сухиндол през 2021-ва година.

„EU-IN Европейското включване чрез междукултурен диалог“ е мрежа от организации и градове, работещи за приобщаване на гражданите в неравностойно положение, особено бежанци, търсещи убежище, роми и други мигранти. Той произтича от убеждението, че междукултурния диалог може да помогне в борбата със стигматизацията на мигрантите и малцинствените групи и в същото време може да допринесе за създаването на по-приобщаваща общност на ЕС.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново