Нова паралелка в Сухиндол предлага безплатни шофьорски курсове за учениците

Публикувано на чт, 4 мар. 2021
1070 четения

Нова атрактивна паралелка „Експлоатация на автомобилния транспорт“ в СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол се очаква да стане хит сред седмокласниците в района. Липсата на специалисти за транспортния бранш отдавна е осезаема в цялата страна, затова бъдещите обучаеми могат да разчитат на сигурна реализация.

В същото време всеки от учениците в паралелката ще придобие напълно безплатно шофьорска книжка и професионална категория за управление на трактор и камион. Всичко това ще им позволи лесно да си намерят работа след завършването, убедена е директорката на училището Румяна Иванова.

Добрата новина за всички в община Сухиндол е, че училището ще отвори шофьорската си школа и за граждани. Цените за желаещите ще бъдат конкурентни, а учениците от останалите паралелки ще се ползват със специални преференции. Това ще е първата школа за шофьори в Сухиндол, твърди Румяна Иванова. Очаква се по този начин да се подпомогне и бюджета на училището.

Самата паралелка ще бъде двойна, като другата половина от учениците ще продължат да се обучават в традиционната специалност за лозарство и винарство, какъвто е основният поминък в Сухиндол.

Изключително успешна се оказа и миналогодишната паралелка след седми клас за подготовка на сладкари и хлебари. Те се обучават в дуална форма и могат реално да практикуват придобитите умения.

От училището обръщат сериозно внимание и на приема за първокласници. Грижата за децата от Сухиндол е първостепенна.

„Най-голямото ни желание е всички деца от общината да бъдат обучавани в нашето училище. Учениците са обгрижвани, получават безплатно закуска и топъл обяд, качествено обучение. По тази причина смятам, че не е необходимо нашите ученици да пътуват до други населени места, за да получат знания“, обясни Румяна Иванова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново