Към момента няма случай на болен от COVID-19 в община Сухиндол

Публикувано на чт, 14 май 2020
217 четения

11 души са под домашна карантина

Няма случай на болен от COVID-19  от началото на пандемията в община Сухиндол, а към момента 11 души са под домашна карантина, стана ясно по време на заседание на Оперативния щаб в Общината.

Обсъдени бяха и промените след отпадането на извънредното положение в страната и въвеждането на извънредна епидемиологична обстановка.

„Виждате, че има огнища в страната, затова ние продължаваме да спазваме всички изисквания, за да не допуснем разпространение на заразата“, сподели кметът инж. Пламен Чернев.

Няма наплив на болни хора в местния лекарски кабинет. Към момента няма пациенти, които да проявяват симптоми на коронавирус.

”Към момента няма сериозни заболявания, възрастните хора се пазят, използват маски, спазват дистанция. Няма хора с оплаквания, които да имат симптоми на COVID 19 или подобни такива”, съобщи д-р Румен Йорданов.

Строги мерки се спазват и в Дома за пълнолетни лица с деменция в село Горско Косово. Всекидневно потребителите се проверяват за симптоми, свързани с вируса. Всички служители в Дома са тествани за COVID-19, пробите са отрицателни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново