Инж. Пламен Чернев: Всеки човек заслужава да работи в спокойна среда

Публикувано на пт, 1 май 2020
153 четения

Скъпи жители на община Сухиндол,

Скъпи приятели,

Приемете моите поздравления по случай Деня на труда и международната работническа  солидарност. Пожелавам на всички крепко здраве, много трудови успехи и спокойствие във всяко семейство!

На 1-ви май 1886-та година 300 000 работници в САЩ излизат на протест с настояване за справедливост и 8-часов работен ден. В тази битка за човешки права са ранени над 200 души, а четирима загиват от силните удари на палките. Минават много години след това, в които хората по целия свят постепенно извоюват своите трудови права.

За съжаление и днес се случва както в България, така и в целия свят правата на работниците да се потъпкват. Именно на 1-ви май всички ние показваме, че извоюваното от хората, които изграждат с труда си обществото, не бива да бъде погазвано! За пръв път посрещаме празника в ситуация на социална изолация и световна пандемия. Затова повече от всякога трябва да си дадем сметка, че всеки човек заслужава да работи в спокойна трудова среда! Днес всички ние разбираме, че въпреки напредването на технологиите, хората винаги ще бъдат най-важния фактор и няма как да бъдат заменени!

Вярвам, че заедно ще преодолеем всички трудности и отново ще бъдем рамо до рамо в изграждането на по-доброто бъдеще за идните поколения!

Честит празник!

Инж. Пламен Чернев
Кмет на Община Сухиндол

loading...
Пътни строежи - Велико Търново