Инж. Пламен Чернев: Хората изграждат с труда си обществото и той трябва да бъде ценен

Публикувано на сб, 1 май 2021
48 четения

Скъпи жители на община Сухиндол,

Скъпи приятели,

Приемете моите поздравления по случай Деня на труда и международната работническа солидарност. Пожелавам на вас и вашите семейства здраве, жизненост и спокойствие!

На 1 май 1886 г. 300 000 работници в САЩ излизат на протест с настояване за справедливост и 8-часов работен ден. В тази битка за човешки права са ранени над 200 души, а четирима загиват от силните удари на палките. Минават много години след това, в които хората по целия свят постепенно извоюват своите трудови права.

Днес повече от всякога трудещите се хора трябва да се борят за своите права, да ги отстояват и защитават. Затова днешния Ден на труда е символ за непримиримост към несправедливостта и двигател за моралното право на всеки човек да работи и да бъде оценен.

Да, днес технологиите напредват с невиждани темпове, заводи и предприятия се модернизират и преустройват. Но нека не забравяме, че въпреки напредъка на науката- човешкият труд е незаменим и за него няма алтернатива. Затова поздравявам и всички работодатели, които съумяват да осигурят на своите работници по-добра среда за изпълнение на служебните им задължения.

Нека заедно да покажем, че именно хората изграждат с труда си обществото и той трябва да бъде ценен във време на световна пандемия и хроничен кадрови дефицит в много сфери на икономиката!

Честит празник!

 

Инж. Пламен Чернев

Кмет на Община Сухиндол

loading...
Пътни строежи - Велико Търново