И в Сухиндол са срещу изгарянето на отпадъци край Върбовка

Публикувано на ср, 2 мар. 2022
199 четения

Над 90 души от община Сухиндол и от съседни населени места се включиха в учредителното гражданско събрание за стартирането на подписка срещу инвестиционното предложение за изграждането на завод за каменна вата и инсталация за изгаряне на отпадъци край Върбовка.
На срещата са изнесени и редица смущаващи подробности около проекта на фирма “Петрургия”, собственост на бизнесмена Румен Гайтански-Юнг, известен с прозвището си Вълка. Според проекта на инвеститора се предвижда изгарянето на 1160 тона модифицирано гориво от битови отпадъци дневно, което породи огромно недоволство и протести на граждани в Павликени и В. Търново. В старата столица наскоро също беше учреден инициативен комитет против завода за каменна вата.
На срещата в Сухиндол бяха избрани и представителите на инициативния комитет, чиито председател е Иван Карагьозов. Предстои да бъдат обявени и местата в община Сухиндол, на които ще се събират подписи срещу инвестиционното намерение. Очаква се подобна подписка да стартира и в община Левски.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново