Две деца от Сухиндол се включиха в летния лагер на Възрожденско училище “Аз съм Българче” в Копривщица

Публикувано на ср, 19 авг. 2020
87 четения

Две деца от Сухиндол се включиха в летния лагер на Възрожденско училище “Аз съм българче”. Те прекараха цяла седмица в Копривщица, като успяха да се докоснат до българския фолклор, история и традиции. Седмокласничката Мирела Чолакова и шестокласникът Аслан Ахмедов се включиха в лагера по инициатива на кмета инж. Пламен Чернев, който осигури участието им като подарък за отличното им представяне през изминалата учебна година.
Децата посетиха къщите музеи на Любен и Петко Каравелови, Тодор Каблешков, Димчо Дебелянов, Георги Бенковски, Ослекова къща и Лютова къща. Също така участваха в урок по метода в “Жив музей” в първото класно училище.
В специална програма “Пробуждане” децата се включиха в образователни дискусии на теми, свързани с правата на детето и неговите отговорности, поведението в обществото, финансовата грамотност, безопасно общуване в интернет, вярата в доброто и агресията.
Освен това те се обучаваха как да оказват първа помощ, успяха да посетят ферми с каруци и получиха първите си уроци по езда. Рисуваха чаши и чинии, като грънчар ги обучи как да правят грънци и да работят с глина. Учениците взеха участие в творчески ателиета и слушаха лекции за водата и камъните.
Важно условие за всички участници беше да използват телефоните си само от 19.00 до 19.30 часа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново