Архангеловден отбелязаха в сухиндолското село Горско Косово

Публикувано на пн, 8 Ное. 2021
267 четения

Архангеловден отбелязаха в сухиндолското село Горско Кoсово. Десетки вярващи се събраха пред храма „Св. Архангел Михаил“, за да се помолят за здраве и да запалят свещ. Днес е и празника на китното село, което се намира непосредствено до язовир „Александър Стамболийски“ и се отличава с красива архитектура на къщите, гледащи към еблематичната за Сухиндол Сопотска скала.

Именно в нейното подножие беше отслужен празничен водосвет от отец Христо. Той се обърна към вярващите, пожелавайки на всички в община Сухиндол здраве и просперитет.

На празничната служба присъства кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев, председателят на Общинския съвет Борислав Вълев, зам.-кметът Петьо Русев, кметският наместник на селото Дениза Тодорова, общински съветници, както и останалите кметски наместници от селата в общината.

Интересна е историята на храма в селото. Когато е изграден язовир „Александър Стамболийски“, на дъното му остава село Бара. Неговите жители създават ново село – Горско Косово, което до скоро нямаше църква. Със съдействието на инж. Пламен Чернев, преди 6 години, беше транспортиран параклис от Гърция и поставен в селото.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново