Млад мъж от Мерданя получи дарение

Публикувано на ср, 4 февр. 2015
2097 четения

41-годишен мъж от лясковското село Мерданя получи дарение. Тодор Брънков е на 41 години, а от цели три десетилетия е инвалид. За него се грижат ежедневно неговите родители, които са вече на възраст, но нито за миг не са си и помисляли да поверят грижите за сина си на чужди хора в социални домове.

Семейството на Тодор, кмета на село Мерданя Марин Люцканов и около 20 възрастни хора от клуба на пенсионера и инвалида, посрещнаха кмета на община Лясковец д-р Гецова и председателя на общинския съвет Даниела Арабаджиева, ангажирали се лично с проблемите на момчето в неравностойно положение.

След като разбира, че младият мъж не може да си осигури подвижност, д-р Гецова търси начини и средства за закупуването на акумулатори за инвалидното приспособление на Тодор. Двата акумулатора са поръчани и доставени от Германия, защото тук не се произвежда нужната марка, а средствата от 600 лева са непосилна сума за семейството на младия инвалид. За заплащането им се е погрижила общинската структура на политическа партия ГЕРБ, което е издействано от д-р Гецова и Даниела Арабаджиева като представители на местната власт от тази партия.

Именно двете дами лично занесоха акумулаторите и зарадваха много семейство Брънкови, на които тази зима им е било много тежко, защото въпреки сравнително топлите месеци, Тошко не е могъл да излиза навън нито ден. „Това го подтиска, изнервя и му докарва още лоши мисли и болести”, сподели майката със сълзи на очи и пак разплакана с треперещи ръце стисна ръка на д-р Гецова и Даниела Арабаджиева, които по думите й в такъв момент за нея са не представители на общинската управа, а преди всичко хора с големи сърца, отворени да правят добро. Сърдечна благодарност за благородния жест изказаха и други членове на клуба на пенсионера и инвалида, които постоянно помагат с каквото могат в нещастието на семейството, защото както се изрази майката на Тошко, “всяка една жена-майка може да почувства със сърцето си страданието на друга майка”. Зарадван, че вече ще може да се движи, младият мъж благодари и пожела на всички, съдействали за намирането и закупуването на подаръка му, да са живи и здрави.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново