Започва ремонтът на хижа „Божур“

Публикувано на пн, 24 юни 2019
160 четения

През втората половина на юли се очаква да започне ремонтът на двете столови и барчето на хижа „Божур“. Поради тази причина от 15 юли се спира ползването им и няма да се приемат резервации от граждани за различни чествания и празници. Заявки за ползването им ще се приемат отново след приключване на ремонта. През този период хижа „Божур“ ще приема само заявки за нощуване, информира директорът на Общинско предприятие“ Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова. .

Припомняме, че „Красива България“ одобри проект на Община Горна Оряховица за ремонт на туристическия заслон на хижа „Божур“. Общата сума на проекта е 245 хил. лв. Близо 120 000 лв. ще бъдат осигурени от „Красива България“, а останалото ще бъде дофинансиране от Общината.

Проектът предвижда на сградата да бъде направена външна топлоизолация, ремонт на покрива, както и подмяна на дограмата на вратите и прозорците. Ще се направи вътрешно боядисване на помещенията и ще се монтира окачен таван. Изцяло ще се подменят ВиК и ел. инсталациите. В залата и туристическата столова ще се монтират климатици.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново