Започна цялостно преасфалтиране на пътя Поликраище – Първомайци – Г. Оряховица

Публикувано на чт, 23 май 2019
123 четения

Започна цялостната рехабилитация на път II-53 в участъка Поликраище – Първомайци – Г. Оряховица. Той е единствената връзка между Великотърновска и Сливенска област, пропускаща тежко автомобилно движение и е най-натовареният второкласен път в цялата област. За денонощие оттам минават над 7000 автомобила, много от които тежкотоварни. От откриването му досега не е правен цялостен ремонт, а само изкърпване на определени участъци, обясни кметът на Първомайци Ясен Янков.
Кметът на Община Г. Оряховица инж. Добромир Добрев инспектира началото на ремонтните дейности. Общата дължина на участъка е 6,289 км, а общата стойност на рехабилитацията е 3,2 млн. лв. с ДДС. Възложител е Агенция “Пътна инфраструктура”, а изпълнител – “Пътни строежи – В. Търново”.
В момента участъкът е в изключително лошо състояние с пукнатини, разрушения и слягания на асфалтовата настилка, компрометирано е и отводняването му. Основният ремонт обхваща пътя от разклона В. Търново – Русе в Поликраище до табелата на Г. Оряховица. Предстои премахване на най-компрометираните участъци, за да може да се положи изравнителен пласт от биндер и след това да се положи пътноизносваща смес. Ще се оформят и изчистят канавките и ще се положи маркировка, обясни Димитър Монов, технически ръководител на обекта. Ремонтът трябва да бъде завършен до 30 септември, като дотогава пътният участък няма да бъде затварян напълно, а автомобилите ще се пропускат поетапно, а при нужда движението ще се осъществява в едното платно.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново