Връчиха три награди “Млада Горна Оряховица”

Публикувано на пн, 27 май 2019
147 четения

Ученическите екипи от СУ “Георги Измирлиев”, създали два филма за 160-годишнината на гимназията, Школата за народно пеене при НЧ “Развитие-1884” в Поликраище и хандбалният отбор на ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” са тазгодишните носители на наградата “Млада Горна Оряховица”. Отличието се присъжда за трета поредна година на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси в сферата на образованието, изкуството и културата и спорта. Наградите бяха връчени по време на традиционната празнична среща на кмета инж. Добромир Добрев с културни и просветни дейци, която се провежда на 24 май.
В сферата на образованието и културата наградата бе присъдена на два екипа от ученици от VII до ХI клас на СУ “Георги Измирлиев”, създали авторски филми на тема “Гимназията през моите очи”. Идеята на учениците е да се покаже гимназията като привлекателно място за учене, спортуване и забавление, място, където преминава по-голяма част от ежедневието на децата.
Наградата в сферата на културата и изкуството бе връчена на Школата за народно пеене към НЧ “Развитие-1884” в Поликраище. Тя е създадена през сезон 2014/2015 г. с ръководител Тихомир Йорданов, а от сезон 2016/2017 г. е под ръководството на Георги Петров. Солисти са Ивета Попхристова и Калина Кушева. Двете талантливи деца участват в редица конкурси и фестивали, от които печелят престижни награди и дипломи.
В сферата на спорта наградата “Млада Горна Оряховица” бе присъдена на отбора по хандбал на ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”. В последните четири години юношите неизменно печелят шампионската титла от ученическите игри по хандбал. Победата им през 2017 г. ги отведе на Световното ученическо първенство по хандбал в Доха, Катар, където момчетата се представиха достойно. През настоящата учебна година отборът отново е републикански шампион. Момчетата са част от ХК “Локомотив”, който през последните години е доминиращ тим в Клубното държавно първенство по хандбал и неизменен шампион на България в този спорт.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново