Виктория и Мартин – най-предпочитани в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 10 Ян. 2019
187 четения

За втора поредна година Виктория и Мартин държат първенството на най-предпочитани имена, давани на новородени в община Горна Оряховица. Наред с тях през 2018 г. сред по-често срещаните имена са Симона, Рая, Сияна, Мартина, Михаела и разновидности на Диана – Дияна, Деяна, Даная и пр. Сред предпочитаните имена при момчетата са Александър, Калоян и Мирослав. Макар и единични, но се забелязва и подновяване на традиционни и позабравени имена като Найда, Сийка, Райна, Атанаска, Стоян, Матей, Найден, Марко, Генчо, Лазар, Паруш и пр.

И тази година не липсват нетрадиционни имена, част от които са повлияни от телевизионните сериали или популярни личности. В именника при момиченцата присъстват Франческа, Жели, Исабел, Озлем, Мерием, Дариса, Ивиан. Екзотично звучат също и Мирая, Анджели, Арлет, Флора, Бианка Елена, Батиста. Алисия,  Сабрина и Гери-Никол също са сред избора на родителите.

При момчетата се срещат имената Исус, Юлий, Сократис, Иит, Синан, Тиа, Аяз, Ферхатчат, Раян. Сред интересните хрумвания са Ромео, Даниеле, Недфрансис, Вернес, Диего и Галиано.

Продължава тенденцията бащиното име на детето да е без наставките –ова, -ева, -ов, -ев. През 2018 г. в Община Горна Оряховица са съставени общо 455 акта за раждане, като 271 са на деца с постоянен адрес в общината, а останалите са на деца от други общини, родени в горнооряховската болница.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново