Възстановяват тротоара до НЧ „Напредък – 1869“

Публикувано на вт, 19 мар. 2019
336 четения

Започнаха ремонтни дейности по възстановяване на тротоара от кафе „Империал“ до НЧ „Напредък – 1869“ в Г. Оряховица. Тази пешеходна зона не попадна в проекта за реконструиране на пл. „Георги Измирлиев“. За възстановяването й, както и на още няколко подхода към градския площад, бяха отпуснати пари с постановление на Министерски съвет в края на миналата година.

Ремонтните дейности включват подмяна на старата настилката по тротоара одо читалището, като ще се използват същите материали и елементи като на самия площад. Освен това ще се извърши и озеленяване. Ще бъдат премахнати две от старите брези и ще се засадят 11 нови дървета – ликвидамбър. С нови цветни видове ще се оформи и зелената площ пред читалището.

Част от проекта са още изграждане на подходите към двата паркинга около центъра – ад Панорамата и зад Киното. Предстои ремонт и на пешеходните зони и стъпалата около „Алианц банк” и магазина на „Захарни заводи”. Идеята е цялото площадно пространство да добие завършен вид, като се подобрят условията за преминаване на пешеходците.

Очаква се ремонтът да приключи до Великден.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново