Четвъртокласници направиха книга чрез квилинг техника

Публикувано на вт, 5 Февр. 2019
42 четения

Четвъртокласници от СУ “Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица създадоха книгата “Рождество” чрез метода квилинг. Това е форма на изкуство, която включва използването на лентички от хартия, плат, кожа и други материали, които се навиват в определени форми, слепват се заедно, като по този начин се създава красив и интересен декоративен дизайн.
Учениците започват да се занимават с квилинг, познат още като хартиен филигран, преди три години. Началото на работа е поставено чрез участието в клуб “В света на квилинга” по проект “Твоят час”. След приключване на проекта децата продължават своите занимания в свободното си време, а изработените картички, картини, обемни фигури периодично подреждат в изложби. В конкурсите “С очите си видях бедата” и “С аромат на кафе или чай, но без цигара” спечелиха специалните награди на журито.
В изработването на книгата “Рождество” помага и тяхната учителка Даниела Велчева. В продължение на два месеца 11 деца от класа се трудят над реализирането на нестандартната книга. Тя е изработена от картон с размери 60 на 40 см, а илюстрациите в нея са с размер А4. Книгата има 8 страници, на които децата разказват историята на Рождество с илюстрации, изпълнени с атрактивната техника. Книгата е изложена във фоайето на училището.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново