Чакат министър Румен Порожанов за празника на горнооряховския суджук

Публикувано на ср, 16 май 2018
783 четения

С богата празнична програма ще бъде отбелязан ХІІ Празник на горнооряховския суджук, който ще се проведе от 8 до 10 юни. Тази година тридневното събитие се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България, с финансовата подкрепа на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“ и с активното участие на Община Г. Оряховица. Очаква се в града да пристигне и земеделският министър Румен Порожанов.

В празника ще вземат участие трите местни фирми, които единствени в страната имат право да произвеждат горнооряховски суджук. Сцена на тридневните празнични изяви отново ще бъде парк „Градска градина”. Освен да опитат горнооряховски суджук, гостите на празника ще могат да се забавляват с много българска музика и да участват в различни кулинарни демонстрации и игри с награди. Водещ ще бъде актьорът Ненчо Балабанов. Изпълнителите, които ще се качат на сцената, са оркестър “Елит”, сестри Диневи, Формация “Паскалев” – Пловдив, Поли Паскова, Ансамбъл “Чинари”, оркестър “Плам” – Русе, Пепи Христозова, Кичка Бодурова и квартет “Мистик”.

На 8 и 9 юни Горна Оряховица ще бъде домакин и на Националните годишни награди за публицистика „Св. Константин-Кирил Философ“. Официалната церемония по връчване на наградите е насрочена за 14.00 ч. на 9 юни в Художествена галерия „Недялко Каранешев“. Организатори на събитието са Българската асоциация на регионалните медии и Общината.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново