Семейните съботи в горнооряховския музей продължават с археологически занимания

Публикувано на пт, 26 Юли 2019
50 четения

След поредицата от летни съботи, в които музейните посетители преоткриваха традиции и занаяти от областта на етнографията, следващите занимания през сезона ще бъдат посветени на археологическата наука. В съботата на 27 юли малки и големи участници в творческото ателие ще имат възможност да се срещнат и запознаят отблизо с работата на специалист реставратор. Ръководителят на ателието Александра Янакиева ще покаже основните техники, които се прилагат при реставрацията на керамични предмети. За желаещите да участват музейните специалисти са измислили интересен и забавен начин, чрез който посетителите да направят своя първи опит във възстановяването на керамичен артефакт.

В 10,30 часа започват любимите игри на най-малките – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”. От горнооряховския музей напомнят на желаещите да се включат в игрите да бъдат точни, защото състезанията с награди се провеждат само по веднъж в съботния ден – сутрин от 10,0 до 11,00 часа.

И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса дава възможност на всички да участват в образователните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи” и да разгледат музейните експозиции. Работното време на музея за посещение на „Семейни съботи” е от 10,00 до 17,00 часа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново