Седем бебета са проплакали по Коледа в болницата в Г. Оряховица

Публикувано на чт, 27 Дек. 2018
675 четения

Седем бебета са се родили в горнооряховската болница през коледните празници – от 22 до 27 декември, съобщи началникът на АГ- отделението д-р Михаил Милатович. Шест от новородените са момиченца, а тази нощ се е родило и едно момченце.

Сред новородените има и двойка близнаци- момиченца, родени на 23 декември сутринта. Раждането на близнаците е водил дежурен екип с д-р Милатович. В същия ден се е родило с месец по-рано недоносено момиченце, което е транспортирано до Неонаталогично отделение в МОБАЛ във Велико Търново.

До днес общият брой на бебетата от началото на година е 337, като от тях 133 са ражданията, извършени със секцио. За някои от родилките това е било второ или трето поред секцио.

30 са извършените през годината големи гинекологични операции, а малките интервенции са били 337 на брой. В отделението са извършени и 21 лапароскопски операции.

Общият брой на преминалите болни и родилки през АГ- отделението за тази година, е 1369.

За Коледа отделението е получило като дарение от благодетел нов принтер “Сони” за модерния ехограф, който пък през лятото подариха дамите от “Зонта клуб”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново