С водосвет в АГ отделението в Горна Оряховица почетоха Бабинден

Публикувано на пн, 21 Ян. 2019
441 четения

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Николай, днес в АГ- отделението на горнооряховската болница отбелязаха Деня на родилната помощ. По традиция професионалния празник на екипа уважиха кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и заместниците му Йорданка Кушева, инж. Николай Георгиев и Деница Коева.

Управителят на болницата д-р Иван Иванов поздрави всички акушер-гинеколози, акушерки и медицински сестри на отделението, и им пожела най-вече здраве и професионални успехи. “Всеки има персонален принос в успехите на отделението през изминалата година”, посочи той. “За съжаление и тук не ни подминава негативната тенденция в страната да намаляват броя на ражданията. През 2018 г. те са намалели с 10 %, като са се родили общо 341 бебета”.

От новородените 200 са момичета, двойките близнаци са 3, недоносените бебета са 22, а 37,6 % от ражданията са станали със секцио. “Но качеството на здравните грижи продължава да се повишава, разполагаме с отлични специалисти с огромен опит, а за м.г. в отделението имаме нови апаратура и обзавеждане на стойност 43 хил. лева, изцяло от дарения”, отчете още д-р Иванов. За щастие за м.г. няма смъртен случай, а броят на недоносените бебета е под средния процент за страната – 10 %.

Кметът инж. Добромир Добрев също поздрави колектива на отделението и пожела през тази година повече бебета от Община Горна Оряховица. Той информира, че в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС е входиран проект, преминал вече одобрението на Областна администрация за ремонт на покривната конструкция на болницата и на АГО. “Опитваме заедно с великотърновски депутати да придвижим проекта за финансиране, за да може най- късно в средата на годината да започнат ремонтни дейности”, посочи още Добрев.

Кметът Добрев поднесе поздравителен адрес на началника на отделението д-р Михаил Милатович и цветя на старшата акушерка на отделението Снежана Белчева.

По традиция кметът връчи и подарък на бебето, родено на днешния ден в отделението. Това е малката Мария, която проплака преди обяд и е с мерки 49 см и 2740 грама. Тя е третата дъщеричка в семейството на Диляна и Мариян Кръстеви от Лясковец, като гордият татко се похвали, че е кръстена на него.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново