С 900 000 лв. ремонтират улици в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 1 май 2019
717 четения

Започва преасфалтирането на няколко улици в Г. Оряховица, съобщи Деница Коева, зам.-кмет по строителство и устройство на територията. По-мащабните ремонтни дейности са предвидени в участъци по ул. “Хан Крум”, “Вичо Грънчаров”, “Васил Априлов”, “Ангел Кънчев” и “Балатон”. Наскоро бе ремонтирана и улица в района на парк “Детски кът”. Средствата за улиците са осигурени с постановление на Министерски съвет и са в размер на 900 000 лв.
През март започна поетапното изкърпване на уличната мрежа в града със средства от общинския бюджет. За тази година са заделени малко над 460 000 лв. за текущи ремонти на територията на общината. С приоритет са участъците, посочени в жалби и заявления от граждани, постъпили в местната администрация. От общия размер на средствата за текущи ремонти на улици в четирите големи кметства – Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище, са заделени 167 000 лв., а останалите са за улици в Г. Оряховица и малките населени места.
Общината е кандидатствала с искане за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и развитие към МС за ремонти на улиците “Гурко”, “Дунав”, “Оборище”, “Шейново” и “Марица” (в участъка от кръстовището с “Отец Паисий” до кръстовището с “Родопи”).
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново