С 252 000 лева обновяват ДГ „Първи юни“ в Г. Оряховица

Публикувано на ср, 15 май 2019
143 четения

С над 252 000 лв. ще бъде обновена Детска градина „Първи юни“ в Г. Оряховица. Бе  направена символична първа копка за обновяване на сградата от кмета на

Общината инж. Добромир Добрев и директора на градината Мариана Димитрова. С модернизирането на детското заведение ще се подобри образователната и работната среда на 114 деца и на 20 души персонал.

Проектът предвижда поставяне на топлоизолация и ремонт на фасадите, както и топлоизолация и изграждане на скатен покрив на основната сграда и пристройката. Ще се подмени и съществуващата амортизирана дървена и метална дограма с нова пет камерна PVC дограма. Ще се направи подмяна на котел, отоплителна инсталация, разпределителна мрежа, помпи за отопление, соларна инсталация за битова гореща вода. С реализиране на проекта ще се постигне икономия на енергия от обновяване на сградата – 213 MW/h годишно, намаление на вредните емисии с 54 тона за година, подобряване на енергийния клас на сградата.

85 % от средствата за ремонта са осигурени от Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата, а 15 на сто е собственото участие на Община Горна Оряховица. Строително-ремонтните дейности са поверени на фирма „Енел строй“ ООД, а за строителния надзор ще отговаря фирма „Канстракшън супервижън сървисис“ ЕООД. Авторският надзор ще се упражнява от фирма „Астеди“ ООД, изготвила техническите проекти, с които Общината е кандидатствала пред Националния доверителен екофонд.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново