С 200 000 лв. ремонтират хижа “Божур”

Публикувано на чт, 2 май 2019
747 четения

С 200 000 лв. ще бъде ремонтиран туристическият заслон на хижа “Божур”, намиращ се в землището на горнооряховското село Първомайци, одобрен за исканото финансиране по проект “Красива България”. Това съобщи зам.-кметът на Г. Оряховица Деница Коева. Предстои да бъде извършен вътрешен и външен ремонт на заслона, който се използва целогодишно за различни спортно-туристически събития, надпявания на състави за туристическа песен и други мероприятия. Той се използва активно и през почивните дни от жителите и гостите на Г. Оряховица.
Хижата е построена през 1989 г. и спешно се нуждае от ремонт, тъй като покривът е амортизиран, има множество течове, а улуците и водосточните тръби са силно корозирали. Дървената дограма на сградата е в изключително лошо състояние, както и стените в помещението.
Предвиденият ремонт включва топлоизолация на фасадата, ремонт на покрива, смяна на дограмата, подмяна на дървените врати с алуминиеви, вътрешно боядисване и монтиране на окачен таван. Ще бъдат подменени също водопроводните тръби и ел. инсталацията, включено е също и монтиране на климатик в столовата на заслона.
Около 250 000 лв. са предвидени за ремонт на детска градина “Първи юни” в Г. Оряховица. Финансирането е от Националния доверителен екофонд.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново