Продължават безплатните гинекологични прегледи в горнооряховската болница

Публикувано на пн, 18 Мар. 2019
552 четения

11 жени се възползваха от безплатните гинекологични прегледи в горнооряховската болница. Кампанията за профилактични прегледи е съвместна между МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и Зонта клуб в рамките на проекта „100 х 100 здрави“. Прегледите продължават четири дни – до 21 март, между 9,00 и 11,30 ча. и се извършват от началника на отделението д-р Михаил Милатович. Прегледите се извършват с новия ехографски апарат, който бе дарен през юни м.г. от дамите от Зонта Интернешънъл.
Най- възрастната пациентка, възползвала се от кампанията досега е 73-годишна, а най- младата- на 42 г. Записаните за гинекологични прегледи жени са общо 50, съобщи д-р Милатович.
В края на вчерашната акция отделението посетиха две от дамите от Зонта клуб – президентът Красимир Коцева и Дарина Узунова. Г-жа Коцева отчете още успешните акции в СБАЛ по кардиология ви в очен медицински център „Визус“ на д-р Петя Цветанова в Г. Оряховица.
През целия ден на 13 март екипът на очния център е преглеждал безплатно жени, като преминалите през него са 40 . Десетки са прегледаните и от лекари кардиолози същия ден в СБАЛ във В. Търново. Следващата дата за профилактика на кардиологичните проблеми в специализираната болница е 20 март.
Зонта клуб развива активна дейност и благотворителни инициативи в областта на детското и майчиното здраве.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново