Приютът за бездомни в Г. Оряховица отвори врати

Публикувано на пн, 4 Февр. 2019
46 четения

Приютът за бездомни лица в Г. Оряховица отвори врати и в него вече са настанени първите му обитатели. Те са пренасочени към новото социално заведение от Център “Промяна”. Досега това бе единственото място в областта, което подслоняваше хората без дом, но капацитетът му бе превишен.
Приютът за бездомни бе открит през лятото на 2018 г. от зам.-министъра на регионалното развитие Деница Николова. Отварянето му се забави заради процедурите по подбор и обучение на персонала, както и стартирането на издръжката на социалната институция. Капацитетът му е 15 места, а изграждането му започна през 2017 г.
Сградата е масивна, на два етажа и в нея се помещават осем стаи, административни помещения, трапезария, кабинети за социално, психологическо и правно консултиране, има и лекарски кабинет. В приюта ще бъдат настанявани бездомни хора, на които ще се предоставят подслон, храна, здравни грижи, хигиена и социални услуги за времето, през което институциите ще работят за разрешаването на всеки отделен случай. Той ще обслужва основно лица от и намиращи се на територията на населените места в община Г. Оряховица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново