ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” представя България в Брюксел

Публикувано на пн, 11 Февр. 2019
66 четения

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Г. Оряховица получи награда от Европейския парламент да представи България на Европейската седмица на младежта в Брюксел. Европейският парламент е съорганизатор на водещото събитие на Европейската седмица на младежта, която ще се проведе от 29 април до  5 май. Темата е „Демокрацията и аз“, като близо 700 млади хора от Европа са поканени в Брюксел, за да участват в различни събития. Сред поканените са старши посланик Богдана Пашева-Куманова и един младши посланик от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, които ще представят България.

Гимназията „М. В. Ломоносов“ стана посланик на Европарламента през септември м.г. след оспорвана надпревара със 100 училища в страната. Младшите посланици на училището са първите в България, които положиха „клетва“ над електронен четец на тържествена церемония в Община Г. Оряховица, водена от кмета инж. Добромир Добрев. Тяхна инициатива успя да обедини 2 общини, 3 града и 7 училища в една обща кауза – „Дари усмивка на дете по Коледа“, когато бяха събрани цял бус с играчки и бе закупен лазерен мултифункционален цветен принтер и домашна караоке система за Дневния център за деца с увреждания в Г. Оряховица.

Очаква се и през втората половина на 2019 г. сходен брой училища посланици на Европейския парламент да вземат участие в подобни семинари и събития. Освен тези стимули програмата предлага и пътувания за участие в програма „Евроскола“ в Страсбург и различни други инициативи на ЕП и останалите европейски институции. Останалите награди ще бъдат обявени след приключването на финалното оценяване през юни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново