Нова техника ще чисти улиците на Г. Оряховица

Публикувано на нд, 4 Авг. 2019
74 четения

Шест нови модерни машини обновиха автопарка на Общинското предприятие „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленява“ в Г. Оряховица. Те ще бъдат ангажирани в почистването и поддържането на уличната мрежа и парковете. Новият автопарк включва водоноска за миене на улиците в града, като машината е нова, произведена през 2019 г. Има опция през зимата да й бъде монтирано гребло, за да бъде използвана целогодишно. Новата метачна машина, с която ще се почистват улиците е оборудвана с четка и с дюзи за разпръскване на вода, за да не се запрашава при метене. Събраният боклук ще се натрупва в бункер, който след напълване ще бъде изхвърлян. Машината е снабдена и с камера за задно виждане. През зимата при необходимост и на нея ще се монтира гребло за почистване на сняг.

Обновеният автопарк допълват и два самосвала, които са втора употреба, но са запазени и функционални. Те са снабдени с бункери за пясък и с гребла, които ще се монтират през зимата за снегопочистване, а през останалото време камионите ще се ползват за извозване на зелена маса до депото в Шереметя. С нова метачна машина ще се почистват пл. „Георги Измирлиев“ и алеите в парковете. Тя има възможност да й бъде монтиран резервоар за вода, за измиване на площада и алеите. Петте машини са марка MAN. Новата техника включва още багер Hidromek с гребло. На машината може да се монтира също и мулчер за премахване на крайпътна храстова растителност. Багерът ще се ползва и за товарене на зелена маса, а през зимата за товарене на пясък.

За работа с новата техника вече са назначени трима души, предстои назначаването на още трима. От фирмата, поддържаща техниката ще направят обучение на шофьорите. Фирмата ще извършва обслужване на автопарка и след определени отработени часове. След 15 август новата техника ще бъде включена в графика за почистване на улиците и парковете.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново