Млад лекар избра да работи в Гастроентерологията на Г. Оряховица

Публикувано на пн, 26 февр. 2024
949 четения

Д-р Станислав Ташев е новото попълнение в Първо вътрешно отделение в болницата в Горна Оряховица. 28-годишният специализант по гастроентерология работи в отделението от 1 януари т.г. Д-р Ташев е родом от Кърджали, завършва езикова гимназия с английски език в родния си град, след което следва “Медицина” в МУ – Пловдив, където се дипломира успешно през 2020 година. Връща се в Кърджали, където работи две години в Спешно отделение и още една година във вътрешното отделение на МБАЛ и избира да специализира Гастроентерология.
“Избрах тази специалност, още докато бях студент, по метода на изключването. Тя ме привлече с голямото разнообразие на клинични случаи и възможности за развитие, за овладяване на нови процедури, и технологии”, споделя той. Д-р Ташев взема решение много бързо да започне работа в общинската болница в Горна Оряховица и да се премести да живее в района. “Вече бях слушал и прочел за високото ниво на гастроентерологията и високото ниво на ендоскопската дейност в Първо вътрешно отделение в болницата тук. В края на м.г. година се запознах с д-р Илко Костурков, който завежда отделението, и той ме покани да стана част от екипа. Впечатли ме високият обем на медицинските дейности, модерната и високоспециализирана апаратура, с която разполагат, което дава големи възможности за младите лекари. Д-р Костурков е невероятен лекар и за мен е шанс да се обучавам и да трупам опит в неговия екип! Вече ме включват пълноценно в дейностите на отделението, всеки ден се срещам с редки и интересни случаи и научавам по нещо ново”, споделя още младият специализант и допълва, че е участвал и в екип за изпълнение на ендоскопски процедури.
За да работи в болницата в Горна Оряховица, от началото на годината д-р Ташев се премества да живее в съседното Велико Търново и продължава обучението си по придобиване на специалност “Гастроентерология” в МУ- Плевен.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново