Петъчният битак в Г. Оряховица се мести на нова локация

Публикувано на пн, 26 февр. 2024
3670 четения

Още от предстоящия петък т.нар. битак в Горна Оряховица ще се намира на нова локация – от източния край на стадиона. От години този вход е неизползваем, а на пространството пред него беше проведен и празникът на Горнооряховския суджук. Площта е достатъчно голяма, в следващите дни ще се поставят ограждения, указателни табели и химически тоалетни, ще се обособят търговски площи. Ще бъде изготвена и специална схема за разполагането на щандове. Категорично няма да се допуска продажбата на живи животни и птици.
Изместването на тържището е ангажимент, който кметът Николай Рашков пое заради множеството оплаквания от живеещите край досегашната локация на битака по бул. “Македония”. Отпадъци, шум и задръствания се образуват всяка седмица, буквално пред вратите на хората.
Кметът Рашков, зам.-кметът Даниел Божанков и председателят на ОбС Огнян Стоянов направиха нова проверка на място.Те бяха единодушни, че преместването на толкова много търговци не е лесно, но е въпрос на добра организация.
Същия ден темата беше обсъдена и с ръководството на Районното управление на полицията в Горна Оряховица.
Извършен бе съвместен оглед на терена в източната част на стадиона, като се уточниха детайлите по организацията на движение и паркиране.
Управителят на дружеството “Общински пазари” Димитър Димитров вече е внесъл и предложение до ОбС теренът да се утвърди като място за провеждането на петъчното тържище, писмено са били уведомени и самите търговци.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново