Миро и Йорданка Христова ще веселят горнооряховчани

Публикувано на ср, 15 май 2019
238 четения

Богата културна програма очаква жителите и гостите на Г. Оряховица за празника на града – 29 май. Празничните инициативи започват още на 22 май с откриването на Бирфеста и концерт на групите “Мълния”, “Демоде”, “Черноризец” и “Ozon Friendly”. След тях на сцената на пл. “Г. Измирлиев” ще се качат музикантите от рок група “Ахат”. На следващия ден за любителите на фолклора е подготвен спектакъл с участието на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. По традиция на 24 май ще има празнично шествие с участието на деца от детските заведения, ученици и учители. “Тази година в шествието ще включим и блок с изявени спортисти от всички клубове. Миналата година и от началото на 2019 г. горнооряховските спортисти спечелиха множество отличия и затова решихме да уважим техния труд и постижения”, заяви кметът на града инж. Добромир Добрев. Той подчерта, че тази година изпращането на абитуриентите ще бъде само една вечер – на 24 май от 18 ч., когато зрелостниците ще преминат по червения килим на градския площад. Вечерта ще завърши с концерт на Деси Добрева и на танцьорите от ФА “Сидер войвода”.
На 27 май в града отново ще гостува турнето на “Happy Energy Tour” на Coca-Cola и The Voice. В лятното турне тази година ще участват Pavell & Venci Venc, Дара, Михаела Филева, Криско, Михаела Маринова и др. Вечерта ще завърши със зрелищно 3D мапинг шоу върху сградата на Общината, което ще представи развитието на Г. Оряховица през годините.
Кулминацията на празничните прояви е на 29 май. Денят ще започне с тържествена сесия на Общинския съвет и връчване на наградите на заслужили горнооряховчани и избиране на новия почетен гражданин. След сесията ще бъде открит паметникът на видния финансист и банкер Ататнас Буров в центъра на града.
Празникът продължава с детска фиеста от 18 ч. на площада, а по-късно е концертът с участието на Миро и Йорданка Христова. След приключването му отново ще бъде излъчено 3D мапинг шоуто, а след него започват празничните илюминации. Очакват се в града да гостуват близо 40 души от Румъния, както и представители на побратимените градове от Турция, Украйна, Германия и Естония. Кметът отбеляза, че на 30 май градът ще отбележи 150 г. от създаването на НЧ “Напредък – 1869”. Месецът завършва с инициативата на пожарната “С очите си видях бедата” и откриване на изложба с детски рисунки, демонстрация на пожарна техника и разходка на децата с пожарни автомобили в града.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново