Малките таланти на „Напредък – 1869“ с нови отличия на конкурс в Шумен

Публикувано на ср, 20 Мар. 2019
56 четения

Пеещите таланти на вокалните състави ВС „Music sounds” с художествен ръководител Стела Дойкова и Трио „ЕМС” с художествен ръководител Аделина Колева се завърнаха с нови отличия от Националния конкурс “Децата на България пеят, танцуват, рисуват”. Той се проведе в края на миналата седмциа в Шумен. Талантливата Кристина Енчева спечели първо място в раздел „Популярна музика и вокални групи” в конкуренция със 130 изпълнители. Тя спечели журито, чиито председател бе Маргарита Хранова, с песента „Жена на всички времена”. Криси за втора поредна година печели първата награда в първа възрастова група на конкурса в Шумен.

Трио – Дамяна Димитрова , Румяна Христова и Преслава Георгиева, се класираха на трето място при оспорвана конкуренция от 9 вокални групи. Дамяна Димитрова бе класирана на трето място при конкуренция от 41 деца в нейната група. Индивидуалните участници Симеон Славев и Ерик Михайлов, ученици на Аделина Колева, заеха вторите места във втора възрастова група. Вокалната група от 6 изпълнители на ВС „Music sounds”, състезавали се във втора възрастова група на конкурса, се класира на второ място.

Песните на наградените таланти на читалище „Напредък – 1869” ще бъдат представни на сцената на читалището от 19 до 21 април на 14-то издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново